Matti Tanskanen aloitti Valulla kehittäjänä tammikuussa 2021. Matti asui loppuvuoteen 2021 Hollannin Maastrichtissa ja muutti sen jälkeen Tampereelle, joten hän työskentelee täysin etänä koronan jälkeenkin. Matti kertoo tässä kokemuksiaan etänä työskentelystä.

Etätyössä Valulla

Miten olet kokenut etänä työskentelyn?

Oli helppo tulla työyhteisöön mukaan, koska kaikki olivat käytännössä samassa tilanteessa, yhtä kaukana kuin lähelläkin. En kokenut missään vaiheessa olevani musta lammas, vaikka oma sijainti onkin muita huomattavasti kauempana. Olen saanut kaikki tarvittavat laitteet, tukea työkavereilta ja pystynyt osallistumaan virkistystoimintaan myös etänä!

Millaisia haasteita etänä olemisessa on ollut?

Isoin haaste on ollut ymmärtää uusien työkavereiden työ- ja kommunikointitavat. Toimistolla on helppo lukea kasvonpiirteitä ja tulkita ilmapiiriä, mutta etänä olessa tässä on tiettyjä haasteita. Täytyy panostaa ihan eri tavalla viestittelyyn ja ottaa tarpeen mukaan puheluita työkavereiden kanssa.

Miten olet päässyt mukaan työyhteisöön?

Täytyy myöntää, että aloittaessani Valulla hieman kyllä kaipasin työkavereiden tapaamista toimistolla ja kättelemistä, mutta tunsin itseni silti tervetulleeksi. Sain ensimmäisten työviikkojen aikana kutsun Valun CS-pelaajien porukkaan, virkistystoiminnan kehittämisestä vastaavaan tiimiin ja moneen vapaa-ajan Slack-kanavaan. Kohokohta perehdytyksen ajalta oli Valu Speed Dating, jossa pääsin juttelemaan jokaisen uuden työkaverin kanssa 10 min ajan. Valulla on sopiva määrä viikoittaisia palavereita, joissa pääsee näkemään ja kuulemaan työkavereita.

Miten Valun henki ja kulttuuri välittyvät etänä?

Perehdytyksen aikana oli mukava huomata, että kaikki valulaiset aidosti välittävät työpaikastaan ja tekevät siitä juuri niin hienon kuin se on. Kaikilla täällä on ammattimaisen asiallinen ote töistä ja yleinen ilmapiiri on rennon ystävällinen. Kaikkien aikaa sekä työpanosta arvostetaan ja pidetään huolta riittävästä palautumisesta.