Janakkala - verkkopalvelun uudistus

Tapahtumat, matkailukohteet ja kunnan kuulumiset vaivattomasti näkyviin

Kimmokkeena kuntalaisten palaute

Janakkala on vilkas, yli 16 000 asukkaan kunta Kanta-Hämeessä. Verkkosivuilla tiedotettavaa riittää runsaasti. Kun edellisen sivuston tekninen alusta vaati päivitystä, päätettiin samalla uudistaa sivustoa muutoinkin. Uudistuksen pohjaksi toteutetun palautekyselyn perusteella kuntalaiset kokivat tiedon olevan liian monen klikkauksen päässä ja kaipasivat selkeämpiä polkuja etsimänsä tiedon luo.

Viestintäsuunnittelija Heidi Lampsijärven johdolla kunnan sisällöntuottajat tarttuivat päivitysprojektiin, jossa päällekkäisiä sisältöjä karsittiin ja yhdisteltiin fiksuiksi kokonaisuuksiksi. Yhdessä Valun tiimin kanssa suunniteltiin olemassaolevaa ja uutta yhdistelevä sisältörakenne, joka palvelee tiedon nopeaa löytymistä. Samalla raikastettiin sivuston ulkoasua.

“Sisältöjä niputtamalla vähensimme yli 200 erillistä sivua, vaikka emme siinä vaiheessa edes jättäneet pois sote-aiheisia sisältöjä.”

~ Heidi Lampsijärvi, viestintäsuunnittelija, Janakkalan kunta

Integraatiot vapauttavat sisällöntuottajien aikaa

Projektin toinen tärkeä painopiste oli ylläpidon helppous. Jo aiemmin mm. työpaikkailmoitukset, kuulutukset, esityslistat ja pöytäkirjat nousivat automaattisesti verkkosivuston Ajankohtaista-osioon. Sivusto hyödyntää edelleen Kuntarekryn ja TwebPortaalin syötteitä. Nyt huomio kiinnitettiin löydettävyyteen: Valu Search ja suodatuspainikkeet vievät suoraan oikean dokumentin äärelle.

Sisällöntuotannon tuplatyötä vähennettiin kahdella uudella integraatiolla. DataHub-integraatio tuo Visit Hämeen ja Visit Finlandin listaamat, alueelliset matkailukohteet tuotekortteina Janakkalan sivustolle. Matkailuyrittäjät päivittävät tiedot jatkossa vain yhteen paikkaan.

Toinen integraatio tuo verkkosivustolle tapahtumainfoja Häme Events -portaalista. Janakkalalainen näkee tutun näköisen tapahtumakalenterin, vaikka teknisesti kuntasivustolla ei enää ole omaa kalenterielementtiä. Kaikki tapahtumajärjestäjät päivittävät tiedot keskitetysti Häme Eventsiin.

WordPress-teknologia tähän päivään

Peruselementtejä (mm. yhteystiedot, lomakkeet, mediakirjasto) säilytettiin, mutta WordPress-alusta ja sivuston teemat päivitettiin tähän päivään. Sisältötyypit ovat entisellään, mutta Classic-editorista siirryttiin Gutenberg-lohkoihin. Teknologiapäivitykset tukevat uuden kehittämistä, tekevät sivuston ylläpidosta sujuvampaa ja vahvistavat tietysti tietoturvaa.

“Tietoturvaan on näinä päivinä ehdottoman tärkeää panostaa. Valulla nämä asiat ovat olleet aina hyvin hallussa. Nyt olemme halunneet lisätä kunnan sisällöntuottajien tietoturvaosaamista. Saan Valulta hyviä neuvoja, joiden pohjalta voin ohjeistaa ja kouluttaa omaa väkeämme”, Lampsijärvi kiittää.

“Tekninen toteutusvaihe oli yllättävän nopea. Saimme mukaan kaiken, mitä halusimme. Valun projektipäällikkö näki asiat viestinnän silmin, mutta etsi nopeasti vastaukset myös teknisiin ongelmiin.”

~ Heidi Lampsijärvi, viestintäsuunnittelija, Janakkalan kunta

Tutustu toteutukseen! janakkala.fi

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!