Järvenpään kaupunki

Järvenpäälle ensimmäinen Valun Headup-teknologialla toteutettu kaupunkisivusto

Tietoturvallinen ja toimintavarma sivusto

Järvenpää halusi uudistaa verkkosivustonsa siten, että se ilmentää mahdollisimman hyvin uutta kaupunkistrategiaa ja brändiä. Kattavassa sivustouudistuksessa Valu toteutti sivuston konseptoinnin sekä teknisen toteutuksen. Visuaalisen ilmeen suunnitteli Ohoi Creative Oy.

Sivustouudistus toteutettiin Valun omalla headless WordPress-ratkaisulla, Headupilla. Sivusto koostuu WordPress-ylläpidosta ja siitä erotetusta julkisesta verkkosivustosta, jolloin uusi sivusto on nopea, tietoturvallinen ja kuormitusta kestävä. Käyttäjien hallintaan toteutettiin AD-integraatio, jonka avulla käyttäjätunnukset saadaan hallittua keskitetysti.  

Valun teknologiajohtaja Mikko Virenius kertoo: “Asiakas halusi kaupunkisivustonsa headlessinä ja meiltä löytyi ratkaisu, jolla pystyimme täyttämään asiakkaan toiveet nopeudesta, huippuluokan tietoturvallisuudesta ja kuormituksen kestosta. Yhteistyö sujui mutkattomasti ja olemme ylpeitä Suomen ensimmäisestä Headup-kaupunkisivustosta.”

“Yhteistyö sujui hyvin ja ammattimaisesti. Yhteydenpito oli tiivistä ja viesteihin vastattiin nopeasti.”

~ Kehittämispäällikkö Pekka Koponen, Järvenpään kaupunki

Haku kattaa myös erillissivustot

Samaan aikaan pääsivuston jarvenpaa.fi kanssa julkaistiin samalla teknisellä alustalla kolme kaupungin erillissivustoa: museot (jarvenpaantaidemuseo.fi), Järvenpään Opisto (jarvenpaanopisto.fi) ja Järvenpään Vesi (jarvenpaanvesi.fi).

Sivustosta haluttiin mahdollisimman käyttäjäystävälliset ja sivustoa rakennettaessa kiinnitettiinkin erityistä huomiota sisältöjen löydettävyyteen. Sivustolla on käytössä Valu Search -hakutoiminto, joka kattaa hakutulokset myös useammalta erillissivustolta ja Keski-Uudenmaan sote -kuntayhtymän verkkosivuilta. Siten kaupunkilaisten ei tarvitse hakiessaan tietää, minkä tahon tarjoamista palveluista on kyse.

Myös sivuston saavutettavuuteen panostettiin. Ennen julkaisua sivustolle tehtiin Valun toimesta loppukäyttäjätestaus sekä ulkopuolisen toteuttajan saavutettavuusauditointi. 

Järvenpäämedia osaksi verkkosivustoa

Kaupungin viestintää monipuolistettiin ottamalla uuden sivuston osaksi Järvenpäämedia tarinoineen ja blogeineen. Järvenpäämediassa on uutisten ja tiedotteiden rinnalla tarinoita ja blogeja, joissa esim. esitellään kaupungin työntekijöitä, yrityksiä ja yhdistyksiä sekä järvenpääläistä elämänmenoa. Tarkoituksena on lisätä järvenpääläisten yhteisöllisyyttä ja kaupungin toiminnan avoimuutta.

“Pystymme viestimään uuden sivuston ansiosta entistä eläväisemmin ja monipuolisemmin. Sivut eivät ole enää valtava viidakko, vaan selkeä kokonaisuus.”

~ Viestintäjohtaja Heli Vastamäki, Järvenpään kaupunki

Tutustu toteutukseen! Järvenpään verkkosivusto

Ota yhteyttä!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Juha Mattila

Juha Mattila / Sales Director

juha.mattila@valu.fi / 050 524 1846