Koas:n verkkosivuston uudistus

Koas vaihtoi Concrete 5:stä WordPressiin

Keski-Suomen opiskelija-asuntosäätiö Koas rakennuttaa, vuokraa ja ylläpitää asuntoja opiskelijoille Jyväskylässä, ja verkkosivut ovat heidän tärkein asiakaspalvelukanavansa. Julkaisualustana toimi pitkään Concrete 5, kunnes se, kuten itse verkkosivustokin, tuli tiensä päähän keväällä 2023.

– Vanhan sivuston ylläpidon lopetuksen nopea aikataulu tuli meille yllätyksenä, ja samaan aikaan tulossa oli sivustomme käytön sesonkiaika, joten tarvitsimme osaavan tekijän, joka pystyisi toteuttamaan uuden sivuston erittäin tiukassa aikataulussa. Meidän toiminnalle tämä sivustouudistus oli kriittinen asia, kertoo Hilla Hoskonen, Koasin kehittämis- ja viestintäpäällikkö.

– Meillä oli kilpailutuksessa mukana konsultti, jonka kanssa perattiin tarjoukset. Valun kokonaisuus vaikutti hyvältä. Tiesimme jo etukäteen aikataulun olevan tiukka, mutta tuntui, että Valun systemaattinen toimintatapa auttaisi tässä.

Uusi alusta mahdollisti modernit teknologiat ja uudet integraatiot

Koasin uusi sivusto toteutettiin WordPressin Gutenberg-editorin vakiolohkoja ja räätälöityjä lohkoja käyttäen. Verkkosivuston yksi tärkeimmistä asioista loppukäyttäjälle ovat asuinkohteiden sivut. Kohteiden esittelyssä on hyödynnetty iframe-upotuksina 360-kuvia sekä Google Karttaa. Visman L7 integraatio mahdollistaa sen, että käyttäjä pystyy luomaan ja muokkaamaan asuntohakemuksia sekä esimerkiksi irtisanomaan vuokrasopimuksensa.

– Halusimme tällä uudella sivustolla parantaa käytettävyyttä sekä asiakkaan että sisällöntuottajan näkökulmasta. Myös myyntiin ja bisnekseen liittyvät tarpeet olivat vahvasti esillä, kertoo Hoskonen.

– Tavoitteenamme oli hyödyntää sivustoa muutenkin kuin vain informaation välittämiseen ja hakutoimintoon. Visuaalisuus oli meille tärkeä teema ja tietenkin saavutettavuus, sillä se on meille tietyiltä osin jo lakisääteinen juttu.

Sivuston saavutettavuus on AA-tasoa.

"Tavoitteenamme oli hyödyntää sivustoa muutenkin kuin vain informaation välittämiseen ja hakutoimintoon. Visuaalisuus oli meille tärkeä teema ja tietenkin saavutettavuus, sillä se on meille tietyiltä osin jo lakisääteinen juttu."

~ Hilla Hoskonen, Kehittämis- ja viestintäpäällikkö

Osaava projektipäällikkö vie projektia määrätietoisesti eteenpäin

Koasin mukaan projektin kannalta oli olennaista, että se eteni koko ajan järjestelmällisesti ja systemaattisesti. Yhteisiä palavereja pidettiin viikoittain Valun projektipäällikkö Janne Hukan johdolla.

– Ideat lähtevät meillä helposti lentoon ja rönsyilemään, mutta Valun projektipäällikkö Janne osasi karsia kaiken ylimääräisen ja pitää katseen olennaisessa. Viestintä ja Basecamp pelasivat koko ajan todella hyvin, kiittelee Hoskonen.

Projektin keskivaiheilla Koas ja Valu pitivät hieman isomman palaverin, missä käytiin läpi integraatioita ja teknistä puolta.

Janne Hukan mukaan projektin kantava tekijä oli toimiva viestintä puolin ja toisin. Viestintä oli selkeää ja Basecamp toimi projektissa mainiosti.

– Valun osaaminen on kyllä huippua, tosi kovalla tasolla, kun tekijät pystyvät pusertamaan kaiken tiukkaan aikatauluun tekoälyä hyväksi käyttäen. Valulla on erittäin hyvä osaaminen myös visupuolella, siihen on helppo nojata. Itseltä poistuu stressi, kun voi luottaa, että jokainen tietää mitä tekee. Jokainen hoitaa oman tonttinsa, summaa Hukka Koasin projektin vahvuustekijöitä.

"Oli ihanaa työskennellä ihmisten kanssa, jotka ovat ammattitaitoisia, ymmärtävät asiakkaan kysymyksiä ja ideoita, ja osaavat selittää asioita ymmärrettävästi. Oli helpotus tukeutua Valun tyyppeihin, kun näki, että heillä on homma hanskassa."

~ Hilla Hoskonen, Kehittämis- ja viestintäpäällikkö

Tutustu toteutukseen! koas.fi