Saavutettavuus ohjasi jokaista valintaa

Sastamalan kaupunki

Uudistus nojasi kolmeen periaatteeseen

Pirkanmaalainen Sastamala on noin 24 000 asukkaan kaupunki. 

Sastamalan verkkosivuston uudistus nojasi kolmeen periaatteeseen: 1) käyttäjien pitää löytää tarvitsemansa tieto helposti, 2) sivusto tukee kunnan tiedotusroolia ja sähköisen asioinnin kehittämistä sekä 3) sisältöjen päivittäminen on helppoa. Hankkeen punaisena lankana oli saavutettavuuden huomioiminen.

"Koko projektissa näkyi hyvällä tavalla Valun kokemus kuntasivustoista ja kuntatoimijoiden kanssa tehdyistä projekteista. Voin suositella Valua lämpimästi."

~ Johanna Kurkikangas, viestintäpäällikkö, Sastamalan kaupunki

Selkeä käyttökokemus kannustaa sähköiseen asiointiin

Valun ja Sastamalan yhteistyö alkoi konseptin ja teknisten määrittelyjen tarkennuksella. Sivusto toimii tiedottamisen ja sähköisen asioinnin solmukohtana, joten sisältörakenteisiin kiinnitettiin paljon huomiota. Visuaalisen ilmeen oli tässä projektissa suunnitellut toinen yhteistyökumppani, jonka kanssa teimme tiivistä yhteistyötä. 

Toteutimme myös aikaa säästäviä integraatioita: kirjautumisintegraation ansiosta kaupungin työntekijät eivät tarvitse erillisiä tunnuksia WordPress-sisällönhallintaan, yhteystietointegraatio taas tuo verkkosivustolle aina ajantasaiset tiedot Fonectan Totaali-hakemistosta.

Sastamalan kaupungin viestintäpäällikkö Johanna Kurkikangas mainitsee nimeltä vielä positiivisen yllättäjän:

“Jo kuukauden käyttökokemuksella voimme sanoa olevamme erittäin tyytyväisiä Valu Searchiin. Toki tätä mainostettiin jo tarjousvaiheessa, mutta käyttö on todella todistanut toimivuuden!”

 

Monipuolinen käyttäjätestaus varmisti saavutettavuuden

Todelliset käyttäjät – lukiolaiset, seniorit ja työikäiset Sastamalasta – testasivat sivustoa ennen sen julkaisua. Palaute osoitti, että valittu suunta oli oikea. Näkövammainen testaaja antoi arvokasta tietoa viimeisiä viilauksia varten. Saavutettavuus edellä tehty projekti oli valulaisille inspiroiva hanke, ja onnistumisen tunne on molemminpuolinen:

"Yhteistyömme sujui alusta asti mutkattomasti. Alun aikataulutus ja steppien asettaminen auttoi saavuttamaan lopputuloksen yhdessä määritellyssä ajassa. Yhteyshenkilömme oli helposti tavoitettavissa, etsi ratkaisuvaihtoehtoja ongelmiin ja oli samalla tarpeeksi tiukka, jotta projektin aikataulu pysyi uomassaan”, Kurkikangas kiittää.

Hyvä yhteistyö Sastamalan kaupungin kanssa jatkuu verkkosivu-uudistuksen jälkeen ylläpito- ja kehityskumppanuutena.

Tutustu toteutukseen! Sastamalan verkkosivusto

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!