Savonlinnan kaupunki

Savonlinnan kaupungin verkkopalvelun käyttökokemus nostettiin paremmalle tasolle rakentamalla sivusto responsiiviseksi ja helpoksi päivittää.

Tutut palvelut kaikkiin päätelaitteisiin

Valu toteutti Savonlinnan kaupungille responsiivisen verkkopalvelun. Uudistettu verkkopalvelu rakennettiin Valun Base C6 -julkaisujärjestelmään. Teknisen toteutuksen yhteydessä kohennettiin sivuston ulkoasua ja lisättiin etusivulle linkki Savonlinnanyt.fi -sivuston tapahtumiin. Lisäksi tehtiin omat sivustot kirjastolle, museolle ja kaupungin jätehuoltoyhtiölle. Vetovoimaisen matkailukaupungin sivusto palvelee kohderyhmiään nyt viidellä eri kielellä.

"Mobiilikäyttö on lisääntynyt ja kaupungin sähköisiin palveluihin on tärkeää päästä kaikilla päätelaitteilla."

~ Kari Raatikainen, Tietohallintopäällikkö, Savonlinnan kaupunki

Hajautettu päivitysvastuu

Merkittävin uudistuksen tuoma etu on responsiivisuus, jonka kaupungin tietohallintopäällikkö Kari Raatikainen näkee erityisen tärkeänä.

- Sivuja käytetään kasvavassa määrin tableteilla ja älypuhelimilla. Siksi on tärkeää, että kaupungin sähköisiin palveluihin pääsee kaikille päätelaitteilla, Raatikainen toteaa.

Toteutuksessa huomioitiin myös Savonlinna kaupungin tarve hajautetulle päivitysvastuulle. Kaupungin sivustoa päivittää säännöllisesti noin kuusikymmentä eri ihmistä. BaseC6-julkaisujärjestelmä mahdollistaa ylläpitovastuun jakamisen useille henkilöille.

- Tehokkainta ja nopeinta tiedonvälitys on silloin, kun tieto siirretään verkkoon suoraan siinä yksikössä, missä se syntyy, Raatikainen perustelee.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää kuntaviestinnän ratkaisuistamme!

Juha Mattila

Juha Mattila / Myyntijohtaja

juha.mattila@valu.fi / 010 4235 403