Halusimme löytää hyvän palvelinylläpitoratkaisun asiakkaidemme WordPress-sivustoille. Kun sellaista ei löytynyt, meidän täytyi rakentaa WordPress-ylläpito itse. Vuosien kehitystyön jälkeen voimme sanoa olevamme ylpeitä ratkaisustamme.

Laadukas palvelinylläpito

Arkkitehtuuri

Olemme rakentaneet WordPressille optimoidun ja tietoturvaltaan vahvennetun palvelinympäristön Upcloudin infrastruktuurin päälle. Upcloudin nopeat levyratkaisut ovat auttaneet meitä rakentamaan hyvin suorituskykyisen palvelinratkaisun. Ratkaisumme on rakennettu erityisesti suurten ja keskisuurten toimijoiden tarpeita varten. Palvelimet konfiguroidaan konfiguraationhallinnan kautta, minkä avulla saamme pidettyä ylläpitomme laadun korkealla tasolla.

Riittävät palvelinresurssit

Suosittelemme asiakkaillemme yleensä dedikoitua virtuaalipalvelinta, jotta asiakas saa hänelle luvatun kapasiteetin tehokkaasti käyttöönsä. Valitsemme asiakkaalle riittävän kokoisen palvelimen säästääksemme omia ja asiakkaidemme hermoja. Joskus tilanne, esimerkiksi tuotejulkistus, vaatii enemmän tehoja hetkellisesti ja virtuaalipalvelimen tehoja voidaankin kasvattaa tarpeen mukaan.

Seuranta

Seuraamme palvelimien toimintaa automaattisesti. Viiden minuutin välein palvelimelle tehdään yksi tai useampia testejä. Mikäli automaattinen seuranta havaitsee ongelmia, ylläpitäjille lähtee hälytysviesti. Reagoimme tilanteisiin nopeasti: seurantamme havaitsee esimerkiksi operaattoreiden ulkomaanyhteyksissä olevat ongelmat usein ennen operaattorin omaa asiakaspalvelua ja monesti tieto kulkeekin meiltä operaattorille päin.

Seuraamme sivuston toiminnan lisäksi palvelimen kuormitusta ennaltaehkäisevästi, minkä vuoksi voimme puuttua tilanteeseen ennen kuin sivusto kaatuu.

Reagoimme tilanteisiin nopeasti: seurantamme havaitsee esimerkiksi operaattoreiden ulkomaanyhteyksissä olevat ongelmat usein ennen operaattorin omaa asiakaspalvelua ja monesti tieto kulkeekin meiltä operaattorille päin.

Välimuistiratkaisut

Harvemmin päivittyvä tieto voidaan välimuistin avulla tarjota kävijöille nopeammin. Välimuistin avulla saadaan sivustosta nopeampi ja kevyempi. Kehittyneet välimuistiratkaisut ja uusimmat teknologiat takaavat sivuston sujuvan toiminnan myös kävijäpiikkien aikana. Välimuistin avulla voidaan säästää palvelimissa sekä energiaa että rahaa.

Tietoturva

Tietoturvan keskeinen elementti palvelinten ylläpidossa on, että käyttöjärjestelmä ja palvelinohjelmistot päivitetään säännöllisesti. Ajamme tietoturvapäivitykset keskitetysti päivittäin ja muut ominaisuuspäivitykset kuukausittain ennalta sovitussa huoltoikkunassa.

Palvelimelle pääsy on rajattu palomuurisäännöillä. Koska pääsy esimerkiksi SSH:lla on rajattu vain tiettyihin IP-osoitteisiin, palvelimemme välttyvät salasanojen brute force -hyökkäyksiltä.

Pääosa tietoturvakovennuksista tehdään palvelintasolla automaattista konfiguraationhallintaa, tunkeutumisenestojärjestelmää ja palomuuria hyödyntäen, jotta mahdollisiin hyökkäysyrityksiin voidaan reagoida mahdollisimman aikaisessa vaiheessa. Palvelintasolla tehtävä suojaus estää hyökkääjää siirtymästä seuraavaan hyökkäystapaan, mikäli yhdenkin hyökkäysyrityksen tunnusmerkit täyttyvät.

Tietoturvassa on erittäin tärkeää, että suojauskerroksia on useita. Yhden kerroksen pettäminen ei saisi vielä avata järjestelmää hakkerille. Tietoturva on kuitenkin yhteispeliä meidän ja asiakkaan välillä: asiakkaan on esimerkiksi käytettävä tarpeeksi turvallisia salasanoja. Tietoturvassa heikoin lenkki määrittää koko ketjun turvallisuuden ja turvaton tai muuallakin käytetty salasana on yleensä ketjun heikoin lenkki.

Saumaton palvelukokemus

Valun ylläpitopalveluissa vastuuketju ei katkea missään vaiheessa.

Kun palvelin- ja sovellusylläpito on samalla toimijalla, löydät avun aina yhden numeron tai sähköpostin takaa. Ei pompottelua ja monimutkaisia vastuunjakotaulukoita.

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä ja kerromme lisää!