Demokraatti-verkkolehden natiivisovellus

Demokraatti-verkkolehden mobiilisovellus

Natiivisovellus WordPressin REST API:n ja React Nativen avulla

React Native ja WordPress REST API olivat vuoden 2015 puhutuimmat teknologiat JavaScript ja WordPress -kehitysyhteisössä. Yhdistimme nämä kaksi hittiteknologiaa Mago Native -sovelluskehykseksi, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan mobiilisovellusten tuottamisen WordPress-julkaisualustan päälle. Tätä teknologiaa hyödynsimme Demokraatti-verkkolehden mobiilisovelluksen toteutuksessa. Lopullinen sovellus suunniteltiin yhteistyössä Digitoimisto Kehittämön kanssa.

Lataa Demokraatti AppStoresta

Teknologiat

React Native

React Native on Facebookin kehittämä teknologia, joka mahdollistaa natiivisovellusten rakentamisen usealle alustalle JavaScript-ohjelmointikielellä. React Native valittiin teknologiaksi suorituskykyhyötyjensä ja sovelluksen muokattavuuden vuoksi. React Nativella tehdyt sovellukset ovat aidosti natiiveja sovelluksia eli ne eivät vaadi toimiakseen HTML- tai CSS -elementtejä. Toki HTML-elementtejä on mahdollista hyödyntää niille luonnollisissa paikoissa, kuten Demokraatti-sovelluksessa on artikkelin sisältötekstin kohdalla tehty. Facebook hyödyntää React Native -teknologiaa omissa tuotteissaan, kuten Facebook Groups ja Ads manager.

WordPress REST API

WordPressin REST API tarjoaa WordPress-sivuston sisällöt muiden järjestelmien saataville kehittäjäystävällisessä JSON-muodossa. REST API:n kautta päästään käsiksi WordPressin toiminnallisuuksiin käyttäjien käyttöoikeudet huomioiden. Sisältöjen lukemisen lisäksi REST API mahdollistaa myös sisältöjen päivittämisen, mutta sovelluksen ensimmäisessä versiossa viestintä tapahtuu vain yhteen suuntaan.

WordPress-natiivisovellus

Ominaisuudet

Natiivi suorituskyky

Demokraatti-sovellus ei ole mobiilisovellukseksi paketoitu responsiivinen verkkosivusto, vaan sulavasti toimiva natiivisovellus, jossa animaatiot eivät takkua.

Keskitetty sisällöntuontanto ja reaaliaikainen julkaisu

Sovelluksen sisällön ylläpitäminen tapahtuu WordPress-verkkolehden tutussa käyttöliittymässä ja sisällöt julkaistaan yhtäaikaisesti sekä verkossa että mobiilisovelluksessa. Sisällöntuottajalta mobiilisovellukseen julkaiseminen ei vaadi lisätoimenpiteitä.

Push-viestit

Sovelluksen sisällön ylläpito tapahtuu WordPress-verkkolehden tutussa käyttöliittymässä ja sisällöt julkaistaan yhtäaikaisesti sekä verkossa että mobiilisovelluksessa.
 

Ajoitus on ykkönen, kun kyse on verkkolehtien julkaisukilpailusta. Sovellus mahdollistaa push-viestien lähettämisen uutta sisältöä julkaistaessa. Käyttäjät voivat tilata push-viestejä heitä kiiinnostavista aiheista.

Sosiaalinen media

Sisällöt kiertämään laitteen natiivijaon avulla. Sisältöjen jako esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa tai Whatsapp:ssa on vaivatonta ja jatkuvasti käyttäjän saatavilla.

Kattavat analytiikat

Sovellus tarjoaa kattavat analytiikat sovelluksen käytöstä verkkolehden ylläpitäjälle. Analytiikkajärjestelmänä käytetään Google Analyticsia.

Yhteinen koodipohja

React Native mahdollistaa lähes 95%:sti yhteisen koodipohjan iOS ja Android-sovellusten välillä, joten kehitys on nopeaa ja kustannustehokasta.

Monikäyttöinen

Mago Native rakentuu lähes kokonaan WP REST API:n standardiversion pohjalle, joten se on helppo integroida minkä tahansa WordPress-sivuston kanssa. Sovelluskehys on yhteensopiva Mago-verkkolehtituotteemme kanssa.

Kysy lisää natiivisovelluksen yhdistämisestä WordPressiin

Nimi*
Organisaatio*
Sähköposti*
Viesti

 

 
Edellinen referenssi Seuraava referenssi