Uutiset ja artikkelit

WordPress-PTV -integraatiohanke käyntiin kuudessa pilottikunnassa

~ Kari Turunen, 7 vuotta sitten

#tiedote

Kesällä 2016 voimaan astuneen KaPA-lain mukaan kuntien on tarjottava palvelujaan koskevat julkiset tiedot Suomi.fi-palvelutietovarannossa (PTV) viimeistään 1.7.2017.

Janakkalan kunnan vetämässä pilottihankkeessa toteutetaan suora WordPress-integraatio PTV-järjestelmään ja julkaistaan WP-PTV -lisäosa WordPressiä käyttävien kuntien saataville. Integraation avulla WordPressiä käyttävät kunnat voivat ylläpitää PTV-tietojaan samalla työkalulla sekä Suomi.fi -palveluun että omalle verkkosivustolleen. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun tietoja ei tarvitse päivittää kuin yhteen paikkaan.

Integraation tekninen toteuttaja on Valu Digital Oy. Yhteistyökuntia pilottihankkeessa ovat Hausjärvi, Loppi, Loviisa, Rauma ja Riihimäki.

- Olemme Janakkalan kunnassa aloittaneet palvelutietojemme muokkaamisen vastaamaan PTV-tietovaatimuksia. Integraation ansiosta tietoja ei tarvitse päivittää moneen paikkaan, vaan pystymme WordPressin avulla pitämään ajantasalla omat tietomme sekä nettisivullamme että suomi.fi-sivustolla. Ylläpitäjämme ovat myös netin päivittäjiä, joille WordPress on jo tuttu työkalu. On todella mielenkiintoista työskennellä uutta luovan pilottiprojektin parissa, Janakkalan kunnan projektisihteeri Terhi Mäenpää kommentoi hanketta.

Hankkeen tavoiteaikataulun mukaisesti uuden lisäosan on määrä valmistua keväällä 2017 ja sen on tarkoitus olla käytössä pilotointikunnilla PTV-järjestelmän määräaikaan 1.7.2017 mennessä.

- WordPressiä jo käyttävien tai sen käyttöönottoa suunnittelevien kuntien kannattaa huomioida WP-PTV -integraation tuomat mahdollisuudet nykyisellä sivustollaan tai mahdollisen sivustouudistuksen yhteydessä, Valu Digitalin projektipäällikkö Kimmo Korpela vinkkaa.

Kun WP-PTV -lisäosa on valmis, Valu Digital julkaisee sen Githubissa. Tämän jälkeen se on kaikkien käytettävissä.

- Lisäosa on avoimen lähdekoodin toteutus, joten se on kunnille ilmainen ja vapaasti saatavilla. Täysin ilman kustannuksia kunnat tuskin pääsevät, sillä asiantuntija-apua tarvitaan lisäosan käyttöönotossa ja sen ylläpidossa. WP-PTV-integrointi tuo kuitenkin merkittävää ajansäästöä palvelutietojen päivitysrutiineissa, joten sen hankinta WordPressiä käyttävien kuntien keskuudessa on ilman muuta järkevää, Kimmo Korpela kertoo.

Mikä on PTV?

Suomi.fi-palvelutietovaranto (Palvelutietovaranto, PTV) on keskitetty tietovaranto, johon julkishallinnon organisaatiot kuvaavat kansalaisille, yrityksille tai viranomaisille tuottamansa palvelut sekä palvelujen asiointikanavat.

Lue lisää PTV:stä suomi.fi-sivustolta

Miten toimia, jos kunnassa on käytössä WordPress?

Hanki kunnalle osaava WordPress-teknologiaa käyttävä toimittajakumppani, jos sellaista ei vielä ole. Tällaisia yrityksiä on Suomessa runsaasti.

Ota WordPress-kumppanisi kanssa WP-PTV -integraation mahdollistava lisäosa käyttöön, kun se on julkaistu GitHubissa. Varmistu siitä, että kumppani tarjoaa lisäosalle myös tarvittavat päivitykset ja ylläpidon.

Kouluta tarvittavat verkkopalvelun päivittäjät lisäosan käyttöön.

Kysy lisää

Kimmo Korpela, projektipäällikkö
kimmo.korpela AT valu.fi
010 4235 411

Kari Turunen

Kari Turunen / Toimitusjohtaja

Olen Valu Digital Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Toimenkuvani ytimessä ovat yrityksemme strategia, liiketoiminnan kehittäminen, talous ja uudet avaukset.