Pohdinnassa kuntasivusto?

Valun Kuntasivuston avulla nostat kunnan brändin ja verkkopalvelun modernille tasolle ilman massiivista projektia.

Hyödynnä erinomainen mahdollisuus

Olemme koonneet Valun Kuntasivustoon kunnan verkkoviestinnän tarpeisiin hyviksi havaittuja ominaisuuksia valmiiksi. Huolehdimme tarvittaessa myös sisältöjen siirroista vanhasta uuteen. Tutustu ratkaisuihimme ja ota rohkeasti yhteyttä!

Valitse kustannustehokas ratkaisu

Kuntasivuston uudistaminen vaatii tyypillisesti motivaatiota, osaamista, työtunteja ja rahaa. Jos haluat minimoida vaivan, voit saada sivuston jopa kokonaan valmiina ratkaisuna ilman raskasta projektia.

Hyviksi havaitut ratkaisut

Olemme kehittäneet Kuntasivuston konseptia ja toimintoja yhdessä monien eri kuntaviestinnän ammattilaisten kanssa.

Sisältöjen siirto lisää tehokkuutta

Halutessasi voit säästää aikaa ja vaivaa jättämällä sivuston sisältöjen siirron vanhasta sivustosta ja uusien sisältöjen tuotannon meidän huoleksemme.

Vankkaa kokemusta toteutuksista

Luota uudistuksessa kokemukseen niin vältät monta mutkaa. Huolehdimme jämäkästi uuden sivuston etenemisestä ja julkaisuun liittyvistä töistä.

Osaamisen aallon harjalla

Valun asiantuntijat ovat tietoisia kuntasektorin teknisistä vaatimuksista. PTV-integraatio, GDPR ja saavutettavuusdirektiivi huomioidaan osana toteutusta.

Valun WordPress-PTV -integraatio

Kesällä 2016 voimaan astuneen KaPA-lain mukaan kuntien on tarjottava palvelujaan koskevat julkiset tiedot Suomi.fi-palvelutietovarannossa (PTV) viimeistään 1.7.2017. Integraation avulla kunnat voivat tuoda tiedot Suomi.fi-palvelusta WordPress-pohjaiselle verkkosivustolleen. Aikaa ja vaivaa säästyy, kun tietoja ei tarvitse syöttää kuin yhteen paikkaan. Integraatio on mahdollista saada kuntasivustoon lisäominaisuutena.

Ota yhteyttä!

Työpajan avulla lennokas lähtö sivustouudistukseen

Valun Kuntasivustotyöpajassa käydään läpi viestinnän tavoitteita ja kohderyhmiä sekä tarkastellaan sivustoon liittyviä teknisiä ja projetinhallinnallisia yksityiskohtia. 2-päiväinen työpaja pureutuu uudistusprojektin ydinkysymyksiin, joita Valu on ratkaissut useiden Kuntasivustouudistusten yhteydessä. Työpaja antaa hyvät eväät kuntaviestinnän uudistamiseen. Työpajan vetäjillä on pitkä kokemus konseptoinnista ja Kuntasivustojen uudistusprojektien läpiviennistä.

Kysy lisää työpajasta!

Valun Kuntasivuston ominaisuuksia

Sujuvaa sisällöntuotantoa

1. Käyttäjähallinta

Voit asettaa sisällöntuottajille erilaisia rooleja, jotka rajoittavat sisällön julkaisu- ja muokkausmahdollisuuksia.

2. Älykäs kuvienhallinta

Älykäs kuvarajaustoiminto rajaa kuvat automaattisesti tietyn ”polttopisteen” ympäriltä. Toiminnolla saadaan esimerkiksi kasvoja sisältävät kuvat rajattua nopeasti siten, että kasvot säilyvät aina näkyvissä.

3. Sähköiset lomakkeet

Sähköisten lomakkeiden hallinta helppokäyttöisellä vedä ja pudota -muokkaimella. Ylläpitäjällä on mahdollisuus lisätä, muokata ja poistaa lomakkeita sekä sijoittaa niitä mille tahansa sivuston sisältösivulle.

4. Yhteystietohakemisto

Yhteystietohakemistoon viedään henkilöiden yhteystiedot. Yhteystietoja sijoitetaan sisältösivuille joko yksittäin tai ryhmäkohtaisesti. Kun yhteystietoa päivitetään, päivittyy se automaattisesti kaikille sivuille, joille se on sijoitettu.

5. Sähköinen ilmoitustaulu

Ajankohtaistiedotteiden ja -artikkelien julkaisutoiminnallisuus. Artikkelien lisääminen, muokkaaminen ja poistaminen, ajastus, selkokieliset urlit. Kategoriat ja avainsanat. Nostot.

Hyödyllisiä toimintoja

6. Kriisiviestintätoiminto

Toiminto kriisitilanteita varten. Ylläpitäjänä voit julkaista etusivun sijasta kriisitiedotussivun, joka korvaa tavallisen etusivun. Sivustolla kävijä ei voi välttyä huomaamasta kriisisivusisältöä.

7. Tapahtumalistaus

Tapahtumalistaus näyttää tulevat tapahtumat kategorioittain suodatettavana listauksena ja tarjoaa mahdollisuuden uusien tapahtumien ilmoittamiseen tai ehdottamiseen lomakkeen avulla. Monipuolisempi tapahtumakalenteri saatavissa erikseen hinnoiteltuna.

8. Monikielisyyden tuki

Voit toteuttaa Kuntasivustoon kieliversioita ja palvella kunnan asukkaiden lisäksi myös turisteja.

9. Sosiaalisen median sisällöt

Tarjoa mahdollisuus jakaa sisältöäsi ja seurata sosiaalisen median tilejäsi. Julkaise some-sisältöjä upotuksina ja tuo sosiaalisen median päivityksiä virtana sivustolle.

10. RSS-syötteet

Näytä uusimmat sisältösi muilla sivustoilla ja tarjoa lukijoillesi mahdollisuus tilata ne suoraan RSS-lukijaan.

Tehosta kuntaviestintää entisestään

Valun Kuntasivustolla on laajasti hyväksi havaittuja ominaisuuksia. Alla olevilla palveluilla on mahdollista kehittää hyvää kuntaviestintää entistäkin vaikuttavammaksi!

Erillissivustot

Julkaise ja ylläpidä useita sivustoja kustannustehokkaasti samalla teknisellä järjestelmällä.

Integraatiot

Helpota yhteystietojen hallintaa tuomalla yhteystiedot kunnan keskitetystä yhteystietojärjestelmästä, kuten Active Directorysta.

Valu Search -haku

Nopea ja tehokas hakutoiminto, joka hakee tarvittaessa useammalta sivustolta ja lajittelee hakutulokset sisältötyypeittäin.

Intranet ja ekstranet

Kuntasivustoon on mahdollista liittää intranet ja liittää siihen tarvittaessa laajennettu käyttäjähallinta.

Verkkolehti

Täysiverinen verkkomedia ajankohtais- ja sidosryhmäviestintään. Korvaa kätevästi kunnan tiedotuslehden. Numeropohjainen tai jatkuva julkaisu.

Kunta-applikaatio

Mobiilisovellus, joka tarjoaa tiedot kunnan palveluista, kohteista ja tapahtumista. Palvelee kaikkia kunnan asukkaita ja myös turisteja.

Kuinka Kuntasivustoa ylläpidetään ja kehitetään tehokkaasti?

Kuntasivustot sisältävät usein satoja sisältösivuja ja monia muita sisältöjä. Sisällöntuotannon tulee siksi olla mahdollisimman helppoa ja nopeaa. Hyvällä kuntasivustolla automatisoidaan kaikki, mikä voidaan, esimerkiksi hakemistoilla, integroinneilla, sisältöjen luokitteluilla ja hyvillä valmiilla sivupohjilla.

Hyvä kuntasivusto rakennetaan sellaisen kumppanin kanssa, joka ei katoa projektin päätyttyä mihinkään vaan varmistaa sivuston ja sen ylläpidon toimivuuden myös sen jälkeen.

Hyvällä kumppanilla on osaava ja nopea asiakastuki sekä potkua sivuston jatkokehittämiseen. Kuntasivustolla tarvitaan usein varsin paljon eri toimintoja. Toimintojen lisääminen tulee olla joustavaa ja julkaisujärjestelmän tulee pysyä kehityksen kärjessä mukana. Hyvän kuntasivuston julkaisualusta ei vanhene.

Miksi käytettävyys ja saavutettavuus ovat tärkeitä asioita Kuntasivustolla?

Kuntasivusto viestii vahvasti kunnastaan ja sen houkuttelevuudesta. Sivuston hyvä käytettävyys ja saavutettavuus auttavat käyttäjiä tiedon löytymisessä ja tarvittavien toimintojen suorittamisessa sujuvasti. Kaikki sivuston toiminnot tulee olla mahdollisia päätelaiteriippumattomasti - eli sujuvasti vaikkapa bussin penkillä älypuhelinta käyttäen tai kotikoneella työpöydän äärellä.

Käytettävyys ja saavutettavuus tulee ottaa huomioon jo heti suunnittelun alkumetreillä. Huonosti suunniteltua sivustoa on kallista lähteä muuttamaan myöhemmin. Saavutettavuusdirektiivi asettaa kuntasivustolle tiettyjä vaatimuksia sekä tekniseen toteutukseen että sisällöntuotantoon. Jos saavutettavuusasiat ovat vieraita, kannattaa ottaa asiantuntija mukaan heti alusta lähtien kuntasivustoa uudistettaessa.

"Valun Kuntasivusto-toteutuksella saimme omannäköisemme sivuston, jota on jatkossakin mahdollista muovata."

Raija Lehtorinne

viestintäyksikön päällikkö @ Rauman kaupunki

Kuntasivusto Lite

Valmis ratkaisu - nopea käyttöönotto!
695 € / kk
695 € / kk
Valmis sivustopohja
Ei avausmaksua
36 kk:n sopimus
36 kk jälkeen 240€/kk
Tutustu

Kuntasivusto Easy

Kuntasivusto avaimet käteen -periaatteella
29 900 €
29 900 €
Valmis sivustopohja
Sisältöjen siirto
Koulutus
Ylläpito- ja tukipalvelu 290 euroa/kk
Hinnat alkaen-hintoja (alv 0%)
Tutustu

Kuntasivusto Custom

Täysin räätälöity kokonaisuus!
39 900 €
39 900 €
Alusta asti räätälöity uudistusprojekti
vaatimusmäärittelystä julkaisuun.
Ylläpito- ja tukipalvelu 390 euroa/kk
Hinnat alkaen-hintoja (alv 0%)
Tutustu

Lue, mitä tulee huomioida kuntasivuston uudistamisessa. Oppaan lopussa myös Miten hankin hyvän Kuntasivuston? -tarkistuslista.

Näin onnistut kerralla

Lataa maksuton pikaopas