Demokraatti

Toteutimme Demokraatti-verkkolehdelle natiivin mobiiliapplikaation, joka hakee sisällöt WordPress-pohjaisesta verkkolehdestä ja tarjoaa miellyttävän lukukokemuksen käyttäjille

Demokraatti-applikaatio puhelimen näytöllä

Natiivisovellus WordPressin REST API:n ja React Nativen avulla

React Native ja WordPress REST API olivat vuoden 2015 puhutuimmat teknologiat JavaScript ja WordPress -kehitysyhteisössä. Yhdistimme nämä kaksi hittiteknologiaa Mago Native -sovelluskehykseksi, joka mahdollistaa nopean ja tehokkaan mobiilisovellusten tuottamisen WordPress-julkaisualustan päälle. Tätä teknologiaa hyödynsimme Demokraatti-verkkolehden mobiilisovelluksen toteutuksessa. Lopullinen sovellus suunniteltiin yhteistyössä Digitoimisto Kehittämön kanssa.

React Native

React Native on Facebookin kehittämä teknologia, joka mahdollistaa natiivisovellusten rakentamisen usealle alustalle JavaScript-ohjelmointikielellä. React Native valittiin teknologiaksi suorituskykyhyötyjensä ja sovelluksen muokattavuuden vuoksi.

React Nativella tehdyt sovellukset ovat aidosti natiiveja sovelluksia eli ne eivät vaadi toimiakseen HTML- tai CSS -elementtejä. Toki HTML-elementtejä on mahdollista hyödyntää niille luonnollisissa paikoissa, kuten Demokraatti-sovelluksessa on artikkelin sisältötekstin kohdalla tehty. Facebook hyödyntää React Native -teknologiaa omissa tuotteissaan, kuten Facebook Groups ja Ads manager.

WordPress REST API

WordPressin REST API tarjoaa WordPress-sivuston sisällöt muiden järjestelmien saataville kehittäjäystävällisessä JSON-muodossa. REST API:n kautta päästään käsiksi WordPressin toiminnallisuuksiin käyttäjien käyttöoikeudet huomioiden. Sisältöjen lukemisen lisäksi REST API mahdollistaa myös sisältöjen päivittämisen, mutta sovelluksen ensimmäisessä versiossa viestintä tapahtuu vain yhteen suuntaan.

Sovelluksen sisällön ylläpitäminen tapahtuu WordPress-verkkolehden tutussa käyttöliittymässä ja sisällöt julkaistaan yhtäaikaisesti sekä verkossa että mobiilisovelluksessa. Sisällöntuottajalta mobiilisovellukseen julkaiseminen ei vaadi lisätoimenpiteitä.

Ominaisuudet

 • #
  Natiivi suorituskyky

  Demokraatti-sovellus ei ole mobiilisovellukseksi paketoitu responsiivinen verkkosivusto, vaan sulavasti toimiva natiivisovellus, jossa animaatiot eivät takkua.

 • #
  Push-viestit

  Ajoitus on ykkönen, kun kyse on verkkolehtien julkaisukilpailusta. Sovellus mahdollistaa push-viestien lähettämisen uutta sisältöä julkaistaessa. Käyttäjät voivat tilata push-viestejä heitä kiiinnostavista aiheista.

 • #
  Sosiaalinen media

  Sisällöt kiertämään laitteen natiivijaon avulla. Sisältöjen jako esimerkiksi Twitterissä, Facebookissa tai Whatsapp:ssa on vaivatonta ja jatkuvasti käyttäjän saatavilla.

 • #
  Kattavat analytiikat

  Sovellus tarjoaa kattavat analytiikat sovelluksen käytöstä verkkolehden ylläpitäjälle. Analytiikkajärjestelmänä käytetään Google Analyticsia.

 • #
  Yhteinen koodipohja

  React Native mahdollistaa lähes 95%:sti yhteisen koodipohjan iOS ja Android-sovellusten välillä, joten kehitys on nopeaa ja kustannustehokasta.

 • #
  Monikäyttöinen

  Mago Native rakentuu lähes kokonaan WP REST API:n standardiversion pohjalle, joten se on helppo integroida minkä tahansa WordPress-sivuston kanssa. Sovelluskehys on yhteensopiva Mago-verkkolehtituotteemme kanssa.

Pohditko applikaation toteutusta?

Keskustellaan asiasta lisää ja käydään läpi, kuinka voimme auttaa toteutuksessa