Kangasalan kaupunki

Kaupunki sai selkeän ja saavutettavan verkkosivuston

Kangasala on 31 500 asukkaan kaupunki Tampereen kupeessa. Valu toteutti kaupungille verkkosivustouudistuksen, joka kattoi palvelut konseptisuunnittelusta ja visuaalisesta ilmeestä tekniseen toteutukseen ja ylläpitoon. Kangasalan kaupunki toivoi uudelta sivustolta etenkin selkeyttä ja käyttäjän näkökulman huomioivaa suunnittelua. Vanhan sivuston organisaatiolähtöinen rakenne haluttiin jättää historiaan.

Uudella sivustolla sisällöt on jaoteltu kaupungin tarjoaminen palvelujen mukaan. Valikoissa, nostoissa ja otsikoinnissa käytetään ymmärrettävää yleiskieltä. Näin tiettyä palvelua etsivä käyttäjä löytää helposti etsimänsä sisällön. Suunnittelussa kiinnitettiin erityishuomio saavutettavuuteen.

"Vammaisneuvostomme jäsen on testannut sivuston saavutettavuuden. Suunnittelussa on hyvin huomioitu eri käyttäjäryhmien tarpeet."

~ Annikka Lampo, tiedottaja, Kangasalan kaupunki

Ajankohtaiset aiheet esille

Kaupungin tapahtumat, uutiset, tiedotteet ja sosiaalisen median virta näkyvät uuden sivuston etusivulla. Lisäksi ylläpitäjä voi helposti pudottaa mille tahansa sivulle ajankohtaisia sisältöjä, jotka liittyvät sivun aihepiiriin.

Sivusto integroitiin Suomi.fi-palvelutietovarantoon, mikä osaltaan helpottaa sisällöntuottajien työtä.

Erillissivusto helpottaa asiakasviestintää

Projektin yhteydessä Kangasalan Vesi -liikelaitokselle tehtiin oma erillissivusto. Erillissivuston ylläpito tapahtuu samassa järjestelmässä kuin pääsivuston, mutta sillä on oma ilme, sisältörakenne ja url-osoite. WordPressillä on mahdollista toteuttaa useita erillissivustoja pääsivuston yhteyteen kunnan palveluille tai liikelaitoksille.

"Oma erillissivusto parantaa näkyvyyttämme verkossa ja helpottaa asiakasviestintää."

~ Mauno Annala, käyttöpäällikkö, Kangasalan Vesi -liikelaitos

Tutustu toteutukseen! Kangasalan kaupungin sivustolle

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää kuntasivustopalveluistamme.

Juha Mattila

Juha Mattila / Sales Director

juha.mattila@valu.fi / 010 4235 403