Kemin kaupunki

Kemin kaupungille ihmisläheinen ja rakenteellisesti selkeä sivusto

Kemin kaupungin syksyllä 2018 uusitun brändin myötä tuli ajankohtaiseksi uusia myös kaupungin verkkosivut. Valun toimittamaan verkkopalvelu-uudistuksen kuuluivat konseptointi, visuaalinen suunnittelu ja tekninen toteutus.

Sivustollaan Kemin kaupunki haluaa korostaa sujuvaa arkea, käytännöllisyyttä ja kansalaisen palvelemista organisaatiolähtöisyyden sijaan. Sivustolla pyritään välittämään mielikuvaa aktiivisesta, vastuullisesti vihreästä ja kehittyvästä kaupungista. Sivustolla haluttiin välttää kuvapankkikuvia ja tuoda esille tuoreesti kaupunkia ja sen ihmisiä. Paikallisen valokuvaajan Nina Suden sivustoa varten ottamat valokuvat tuovatkin raikkaasti ja lämpimästi esille kaupunkilaisia ja kaupungin työntekijöitä.

“Erityisen myönteisesti yllättivät Valun visuaaliset suunnittelijat. Upein oivallus olivat aaltomaiset yläkuvat, joiden muotokieli lähtee Kemin kaupungin silhuettilogosta. Nopeasti ottivat kiinni siitä, mitä kaipasimme ja halusimme.”

~ Teija Laurinolli, viestintäsuunnittelija, Kemin kaupunki

Aiemmalla sivustolla oli hyvin paljon päivittäjiä ja yhtenäiset linjaukset puuttuivat. Osittain siitä johtuen sivusto oli sekava. Uudistuksen myötä sivuston päivittäjien määrä putosi kymmenesosaan aiemmasta. Näin sisältö saadaan jatkossakin pysymään yhtenäisenä. Päivittämistä helpottaa se, että sivustolla on selkeä rakenne ja kaikella on oma paikkansa. 

Rakenteellinen selkeys auttaa päivittäjien lisäksi myös sivuston käyttäjiä. Navigointi raikkailla sivuilla on helppoa. Kattava sivustokokonaisuus sisältää palveluita esittelevien sisältösivujen ja ajankohtaissisältöjen lisäksi tapahtumakalenterin, yhteystietohakemiston sekä kriisiviestintätoiminnot. Kuulutukset tuodaan Dynasty-järjestelmästä ja Meri-Lapin uutiset ViidakkoMonitor-palvelusta RSS-syötteenä. Myös Kemin Energian ja Veden häiriötiedotteet tulevat syötteenä. 

Toimiva haku on tärkeä sivuston käyttökokemusta parantava tekijä. Kemin sivustolla tiedon löydettävyyteen on panostettu Valu Search -hakupalvelun avulla. Se on asiakkaan mielestä osoittautunut toimivaksi ratkaisuksi ja muutoinkin uudistuksen lopputulos vastaa odotuksia.

Sivujen julkaisu osui koronan aiheuttamaan poikkeustilaan. Uusista sivuista oli heti hyötyä, koska korona-infosivu saatiin näyttävästi ja selkeästi esille. Sivustosta ovat valmistumassa myös englannin-, ruotsin- ja kiinankieliset versiot.

Kuvat: Janica Karasti ja Nina Susi / Kemin kaupunki

“Valu Search kannatti ostaa. Kategorioiva tehohaku toimii hienosti. Toimiva haku on todella tärkeä.”

~ Teija Laurinolli, viestintäsuunnittelija, Kemin kaupunki

Tutustu toteutukseen! Kemin verkkopalvelu

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Lauri Alppisara

Lauri Alppisara / Sales Director

lauri.alppisara@valu.fi / 050 375 6355