Kymenlaakson Jäte

Kymenlaakson Jätteen sivusto ja verkkoasiointi uuteen uskoon

Kymenlaakson Jäte Oy on kuntien kokonaan omistama yhtiö, joka tuottaa Kymenlaakson alueelle monipuoliset jätepalvelut.

Yhtiön vanha verkkosivusto sisälsi paljon asiaa, mutta sisältö oli vuosien varrella ripoteltu moneen paikkaan eikä oikean tiedon löytäminen ollut helppoa. Kun Kymenlaakson Jäte aloitti sivuston uudistuksen, tavoitteena oli tarjota asiakkaille miellyttävä käyttökokemus ja tuoda tärkeimmät palvelut sivustolla paremmin esille. Samalla monimutkaiset verkkolomakkeet haluttiin yksinkertaistaa ja näin helpottaa sähköistä asiointia.

 

 

Jätteen kierrätyspaikkoja etsivä löytää oikean osoitteen nopeasti jätelajin ja paikkakunnan valinnan perusteella.

Vaivaton asiointi ja jäteasemahaku

Valu suunnitteli sähköiseen asiointiin helpot etenemispolut eri asiakasryhmille asuinpaikan ja hoidettavan asian mukaisesti. Verkossa asiointi helpottui huomattavasti, kun käyttäjän ei tarvitse etsiä oikeita lomakkeita, vaan tarvittava lomake aukeaa heti paikkakunnan ja asioinnin aiheen valinnan jälkeen.

Myös Kymenlaakson alueen jäteasemille ja ekopisteille tehtiin kattava haku. Jätteen kierrättämistapoja etsivä löytää oikean osoitteen nopeasti jätelajin ja paikkakunnan valinnan perusteella.

Kävijätutkimuksesta toteutukseen

Kymenlaakson Jätteelle tehtiin kattava uudistus. Uuden konseptin pohjaksi tehtiin kävijätutkimus, joka tarjosi tietoa mm. tärkeimmiksi koetuista sisällöistä ja käyttäjien tyytyväisyydestä. Tuloksia käytettiin sisältörakenteen ja käyttökokemuksen kehittämiseen. Visuaalisessa suunnittelussa sivustolle haettiin raikas ja yksinkertainen ilme, joka tuo esiin vihreää yritysväriä.

Mitä tehtiin?

  • Kävijätutkimus
  • Konseptointi
  • Visuaalinen suunnittelu
  • Tekninen toteutus
Tutustu tarkemmin toteutukseen Siirry verkkosivustolle

Kiinnostuitko?

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää ratkaisuistamme.

Juha Mattila

Juha Mattila / Sales Director

juha.mattila@valu.fi / 010 4235 403