Visuaalisesti innostava sivusto palvelee jäseniä

Talentia

Raikas ilme tukee jäsenviestintää

Talentia on yli 26 000 korkeasti koulutetun sosiaalialan ammattilaisen ammattijärjestö.

Verkkosivuston uudistus käynnistyi jäseniltä kerätyn palautteen pohjalta. Sivustolta toivottiin helpommin hahmotettavaa rakennetta ja pirteämpää ulkoasua. Valun suunnittelema uusi ilme on kepeä, innostava ja lämmin. Se hyödyntää kontrasteja, kuvituksia ja Talentian brändivärejä pelaten saumattomasti yhteen teknisten ratkaisujen kanssa.

"Uudistettu rakenne ja selkeä visuaalinen ilme tekevät sivuista helpommin lähestyttävät. Tiedon löydettävyyttä tukee myös helppokäyttöinen haku, Valu Search."

~ Ilkka Salmela, viestinnän asiantuntija, Talentia

Jäsenten palvelut joustavasti esiin

Kävijä tulee Talentian sivustolle aina etsimään tiettyä tietoa tai palvelua. Projektin alussa käytiin yhteisessä työpajassa läpi tärkeimpien kohderyhmien sisältöpolkuja ja hahmoteltiin niitä tukeva sisältörakenne.

Ammattijärjestön verkkosivuston tärkeä tehtävä on tukea uusien jäsenien hankintaa ja jäsenpitoa. Erottuvat visuaaliset elementit ohjaavat nyt etusivulta jäsenpalveluiden äärelle. WordPressin Gutenberg-lohkoeditoriin siirtyminen toi sivuston päivittäjille vapautta, kertoo Talentian viestinnän asiantuntija Ilkka Salmela:

“Nyt meillä on joustavammat mahdollisuudet tuoda jäsenyysteemaa ja Talentiaan liittymistä esille. Etusivun lohkot elävät ja ovat vapaasti sijoitettavissa. Sivujen kehitys ei pääty tähän, vaan jatkuu.”

Multisite-ratkaisulla tehoa jäsenyhdistysten viestintään

Projektiin kuului myös Talentian 20 alueyhdistyksen ja 11 valtakunnallisesti toimivan ammatillisen yhdistyksen sekä opiskelijayhdistyksen sivujen uudistaminen. Erillisten, mutta samassa järjestelmässä toimivien sivustojen toteuttaminen tällaisena kokonaisuutena tuo kustannussäästöjä ja tukee yhdistysten viestintätyötä.

Automaattinen sisältöintegraatio nostaa jäsenyhdistysten sivustoille ajankohtaisia uutisia Talentia.fi:stä. Jäsenyhdistysten tapahtumien tiedot taas näkyvät valtakunnallisen sivuston kalenterissa.

“Yhdistykset saivat käyttöönsä samoja ominaisuuksia kuin Talentia.fi-pääsivustolla. He voivat rakentaa omaa sivustoaan vapaasti, mutta siten, että ilme on linjassa graafisen ohjeistuksemme kanssa. Yhdessä Valun kanssa järjestimme myös onnistuneita koulutuksia lohkoeditorin käyttöön ja sivustojen ylläpitoon”, Salmela kertoo.

Talentia-lehti, järjestön keskeinen viestinnän ja vaikuttamisen kanava, oli aiemmin kokonaan erillinen verkkosivusto. Nyt sekin tuotiin saman julkaisujärjestelmän alle Multisite-ratkaisuna.

“Valun tekniseen osaamiseen saattoi luottaa. Kehitystoiveita kuunneltiin herkällä korvalla. Saavutettavuuden, kustannusten ja teknisen toteutuksen näkökulmasta oli kätevää, että myös visuaalinen suunnittelu tuli saman talon sisältä. Yhteistyö sujui hyvin, yhteydenpito oli vilkasta ja vaaditut asiat toteutettiin aikataulussa. ”

~ Ilkka Salmela, viestinnän asiantuntija, Talentia

Tutustu toteutukseen! Talentian verkkosivusto

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!

Ota yhteyttä, niin kerromme lisää!