Uutiset ja artikkelit

Valu julkaisi WordPress-kuntasivustonsa avoimena koodina

~ Kari Turunen, 7 vuotta sitten

#tiedote

Valu julkaisi WordPress-pohjaisen kuntasivustopohjansa avoimena koodina GitHubissa 02.10.2017. Yritys on toteuttanut viime vuosina verkkosivustoja yli kahdellekymmenelle kunnalle ja nyt tehtyä tuotekehitystä tuotiin avoimena koodina kuntien saataville.

- Uskomme, että Kantapohja -nimellä julkaistusta ratkaisusta on hyötyä erityisesti pienille ja keskisuurille kunnille, joiden kynnys vaihtaa vanhentunut sivusto modernimpaan ratkaisuun toivottavasti madaltuu, Valu Digitalin toimitusjohtaja Kari Turunen visioi.

Valu julkaisi GitHubissa kuntasivuston perusrungon ja listan ratkaisuun soveltuvista lisäosista. Julkaistu ratkaisu tuo kunnalle merkittäviä säästöjä projektin läpiviennissä verrattuna tilanteeseen, jossa verkkopalvelua lähdettäisiin rakentamaan tyhjältä pöydältä. WordPress-ratkaisut ovat osoittautuneet erityisen toimiviksi pienissä ja keskisuurissa kuntasivustoissa.

- Julkaistavaan pakettiin on koottu kuntaviestijän kannalta olennaisimmat toiminnot ja sivupohjat, jonka päälle on hyvä lähteä rakentamaan monipuolisempaakin kuntasivustoa, Valun WordPress-asiantuntija Mikko Virenius kertoo.

Yhteistyön käynnistyminen Riihimäen kaupungin viestintäpäällikkö Anna Availan kanssa vuonna 2015 avasi Valulle latua WordPress-pohjaisen kuntasivustoratkaisun kehittämiseen. Aiemmin yritys rakensi kuntasivustot oman Base C6 -julkaisujärjestelmänsä päälle. Viimeisimmät WordPress-pohjaiset ratkaisut yritys on toteuttanut Raumalle ja Loviisalle. Parhaillaan työn alla on kuntasivustoja useille keskisuurille kunnille.

- Nyt julkaistu paketti on muotoutunut useiden eri kuntasivustoprojektien asiakkaiden toivomusten ja kokemusten pohjalta, Mikko Virenius sanoo.

GitHubissa julkaistua ratkaisua voi hyödyntää mikä tahansa kunta haluamansa WordPress-teknologiaa tuntevan kumppanin kanssa.

- Julkaistu paketti on meille tietynlainen virstanpylväs. Olemme saaneet kuntasektorilta paljon arvokasta kokemusta ja se myös siivittää ottamaan tuotekehityksessämme jälleen uusia askeleita kohti Kuntasivusto 2.0:aa, josta aikanaan julkaisemme ainakin osan avoimena koodina myös, Kari Turunen kertoo.

Valun omasta kuntaratkaisuista löytyy lisää tietoa Kuntasivusto.fi -sivustolta.

Valu on suomalainen verkkopalveluita ja mobiilisovelluksia toteuttava yritys, jonka liikevaihto nousee tilikaudella 2017 yli 3 miljoonaan euroon. Valu työllistää noin 30 henkilöä.

Lisää aiheesta

Kuntasivusto
Kuntasivusto YouTubessa
Kantapohja-demosivusto
Kantapohja GitHubissa
PTV for WordPress

Lisätietoja

Kimmo Korpela,
kimmo.korpela@valu.fi
010 4235 411

 

Kari Turunen

Kari Turunen / Toimitusjohtaja

Olen Valu Digital Oy:n perustaja ja toimitusjohtaja. Toimenkuvani ytimessä ovat yrityksemme strategia, liiketoiminnan kehittäminen, talous ja uudet avaukset.