Uutiset ja artikkelit

Valu tuo ChatGPT:n suoraan WordPressin Gutenberg-editoriin

~ Laura Siltala, 1 vuosi sitten

#uutinen

Valu Digitalin tuotekehitystiimi tuo ChatGPT:n asiakkaidensa ulottuville suoraan WordPressin Gutenberg-editoriin.

“Missiomme on auttaa asiakkaitamme toimimaan verkossa tehokkaasti. ChatGPT suoraan Gutenberg-editorissa on monelle sisällöntuottajalle todella kätevä apu, koska se vapauttaa aikaa ja energiaa todelliselle luovuudelle”, Valun toimitusjohtaja Kari Turunen perustelee uuden lisäosan ottamista Valun tarjontaan.

Valun uusi lisäosa kulkee nimellä Valu AI Assistant ja se hyödyntää ChatGPT:n maaliskuussa 2023 julkaistua API-rajapintaa.

Valu AI Assistant täydentää tekstiä Gutenberg-editorissa otsikkoon tai tekstikappaleeseen. Tekstikappaleeseen kirjoitetaan alkua halutusta aiheesta, jota tekoäly täydentää käyttäjän valitseman äänensävyn mukaisesti.

Valu AI Assistantin kautta käyttäjällä on myös oikeudet sen kautta luotuihin teksteihin.

“ChatGPT:ssä kysymykset eli promptit ovat suuressa roolissa halutun lopputuloksen saavuttamisessa. Valu AI Assistantissa käyttäjän ei tarvitse miettiä niitä vaan lisäosa tarjoaa valmiina sopivan”, uuden lisäosan ohjelmoinut Jussi Mäkinen kertoo.

Valu näkee uuden lisäosassa muun muassa seuraavia hyötyjä:

  • Ajansäästö: AI tuottaa sisältöä huomattavasti nopeammin ja tehokkaammin kuin ihminen. Tämä vapauttaa sisällönsyöttäjää vapauttamaan aikaa muihin tehtäviin.
  • Laadukkaampi sisältö: AI-teksti on sujuvaa ja oikeakielistä, mikä voi johtaa laadukkaampaan sisältöön. AI voi myös käyttää erityisiä algoritmeja, jotta sisältö vastaa paremmin tiettyä yleisöä.
  • Kustannussäästöt: AI voi auttaa vähentämään kustannuksia, sillä yrityksen ei tarvitse palkata lisää kirjoittajia tuottamaan sisältöä. Yritys voi myös käyttää AI-tekstiä monissa eri kanavissa, kuten verkkosivuilla, blogeissa, sosiaalisessa mediassa ja markkinointiviestinnässä.
  • Tyhjän taulun ongelma: AI auttaa sisällönsyöttäjää tyhjän taulun ongelmassa monin eri tavoin, kuten tarjoten erilaisia ideoita ja lähtökohtia, joiden avulla sisällöntuottaja voi aloittaa kirjoittamisen.
  • Tilaa luovuudelle: AI:n käyttö sisällöntuotannossa auttaa vapauttamaan aikaa ja energiaa, mikä puolestaan antaa lisää tilaa luovuudelle.

Laura Siltala