Verkkopalvelun toteuttaminen
Verkkopalvelun uudistus edessä? Lue, millaisia asioita liittyy verkkopalvelun uudistukseen.
Keskisuurten ja suurten verkkopalveluiden uudistaminen tulee tehdä huolella. Tyypillisesti ensimmäinen askel on keskustella organisaatiossa sisäisesti, minkälaista uudistamista lähdetään tekemään, missä aikataulussa projekti tulisi viedä maaliin ja minkälaista budjettia on käytössä. Budjetissa kannattaa huomioida myös ylläpitokulut sekä verkkopalvelun kehittäminen.
Valulla on hyviä kokemuksia projekteista, joissa asiakasorganisaatio on hyödyntänyt ulkopuolisia konsultteja verkkopalvelu-uudistuksen määrittelyssä ja tarjousten vertailussa. Kun tekninen määrittely alkaa hahmottua, kannattaa hyvin pian kutsua potentiaalisia verkkopalvelutoimittajia keskustelemaan alustavasta projektisuunnitelmasta ja vaatimusmäärittelystä.
Verkkopalvelutoteuttajien välillä on eroja. Vaikka valmis verkkopalvelu saattaa näyttää ulkopuoliselle hyvinkin samanlaiselta, on jokaisella toimistolla omat vahvuutensa – ja heikkoutensa. Suurimmat erot toimistojen välillä tulevat esiin projektikokemuksessa, koodin laadussa, verkkosivuston suorituskyvyssä, tietoturvaratkaisuissa, jatkokehitysmahdollisuuksissa sekä tuki- ja ylläpitopalveluissa.
Sopivaa kumppania vertailtaessa on hyvä pyrkiä hahmottamaan, mitkä asiat ovat juuri teidän organisaatiolle tärkeitä asioita ja minkälainen kumppani vastaa parhaiten tarpeisiinne. Myös toimittajakandidaatin asiakkaisiin kannattaa ottaa yhteyttä. Eri toimijoiden tekemiä projekteja on mahdollista vertailla esimerkiksi IteWikissä ja Vierityspalkissa.
Verkkopalvelun uudistamista suunniteltaessa on hyvä asettaa projektille realistinen aikataulu ja suunnitella vaiheistus järkevästi. Vesiputousmallinen vaiheistus etenee määrittelyn ja suunnittelun kautta tekniseen toteutukseen, testaukseen ja julkaisuun. Jos uudistus toteutetaan ketterällä projektimallilla voidaan lähteä liikkeelle hyvinkin suoraviivaisesti ja esimerkiksi priorisoida jokin tietty osa sivustosta ensimmäiseksi. Verrattaessa perinteiseen vesiputousmalliin ketterän kehittämisen mallissa saadaan yleensä kustannussäästöjä, kun alkuvaiheen koko projektilaajuuden määrittely jakaantuu pienempiin osiin ja muutoshallinta kevenee.
Oli projektimalli mikä hyvänsä, myös sisällöntuotannolle ja sisällön stilisoinnille tulee varata riittävästi aikaa. Mitä laajempi sisällöntuottajien ryhmä on, sitä tarkemmin myös varsinainen sisällönsyöttöaika on hyvä suunnitella. Organisaation kyky tehdä päätöksiä tehokkaasti vaikuttaa positiivisesti lopputulokseen.
Tämän pikaoppaan avulla on mahdollista ymmärtää paremmin, minkälaisia asioita tulee ottaa huomioon, jos verkkosivuston uudistus on edessä.
Lataa pikaopas tästä (PDF, 4MB)
Tukitikettien ratkaisun yhteydessä tehtävän asiakastyytyväisyysmittauksen mukaan 96% asiakkaistamme on tyytyväisiä saamaansa jatkuvaan palveluun. Onnistuminen on seurausta osaamisesta ja halusta auttaa asiakasta toimimaan tehokkaasti ja tuottavasti verkossa.
Toteutamme verkkopalveluja, jotka toimivat niin tietokoneilla kuin älypuhelimilla ja tablet-laitteillakin. Responsiiviset verkkosivut mukautuvat automaattisesti laitteen näytölle sopivaan kokoon ja tarjoavat näin miellyttävän käyttökokemuksen.
Tuotteistetut ratkaisumme yhdessä oikeiden teknologiavalintojen kanssa auttavat erityisesti organisaatioita ja yrityksiä, joille verkkopalvelu on tärkeä osa viestintää. Palveluidemme avulla luomme asiakkaillemme konkreettista, mitattavaa hyötyä.
"Täydet 5/5 pistettä projektin läpiviennistä. Hyvin meni!"
Toni Hintikka / Account Manager
toni.hintikka@valu.fi / 010 4235 404